Könyv


2020 második felében tervezzük megjelentetni az első offline, papír alapú, hangyákról szóló ismertetőnket. Eleinte egy kis füzetkének volt tervezve, azonban utat tört a maximalizmus és a teljesség igénye. Így a jelenlegi becslés szerint 50-100 oldal hosszú lesz majd, és a tartósság jegyében is inkább könyvkötést kap.

Körülbelül 40 hazai hangyafajt fog bemutatni, kategóriákra bontva. A csoportokat igyekszünk úgy megszerkeszteni, hogy a könyv afféle határozóként is használható legyen. Külön kiemelésre kerülnek a hasonló hangyafajok, melyeket egymás mellett vagy alatt mutatunk meg benne, külön kiemelve azok eltéréseit.


Ma már senki sem akar unalmas szakkönyveket olvasni, ezért a legfontosabb szerkesztési szempontunk a vizualitás. A könyvhöz nagyjából 1800 nagy felbontású makró stúdiófotót készítettünk eddig, ezeken remekül megfigyelhetőek a hangyák testfelépítésének részletei. Egyes kivételes esetekben külön felvételek is készülnek a hangyák bizonyos részeiről, hogy ezzel is szemléltessük a hasonló fajok megkülönböztetését. A képek szerkesztéséről itt láthattok egy kis ízelítőt. A videóban lévő fotó például nem kevesebb mint két óra szerkesztést igényelt mire a könyvbe került: 


A fajok legfontosabb adataként megjelenik a könyvben a hosszúságuk, amit saját méréseink alapján dokumentáltunk. A könyv már előrendelhető ingyenes kiszállítással akár külföldre is! Várható megjelenés 2020 második felében: 

Hangyász.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése