Bemutatkozás

2013 óta foglalkozom hangyatartással. Akkoriban talán az interneten találtam rá a videókra, és első látásra nagyon megtetszett a dolog! Nagyon érdekesnek találtam ezeket az apró kis állatokat, melyek összefognak, együtt dolgoznak, és társadalmat szerveznek, hasonlóan mint mi emberek. A lelkesedésem azóta is kitart.

A kezdet nem volt egyszerű, akkoriban még nem voltak magyar nyelvű leírások vagy videók, hogy hogyan kell ezt csinálni. Kezdetben igazi amatőr hibákat követtem el én is, azonban az évekkel és a sok-sok nevelt kolóniával szépen lassan jött a tapasztalat is, meg a rutin is. Azóta rengeteg mindent megéltünk együtt. Számos hazai és trópusi fajt volt szerencsém tartani.*

Adtam már el királynőket Európa-szerte, de az USA-ba, Kanadába, sőt még Indiába is. Többféle magyar és külföldi játékfilmben és természetfilmben is szerepeltek az általam nevelt állatok, még a BBC egyik természetfilmjében is láthattátok őket.
Az egyik magyar egyetemen a tőlem vásárolt kolóniákkal folynak kutatások, melyben a hangyák eszközhasználatát, tanulási készségeit és memóriáját vizsgálják.

Jelenleg azon munkálkodom, hogy minél inkább megismertessem az emberekkel a hazai hangyafajokat, és különböző ismeretterjesztő videókat, cikkeket, illetve határozókat készítsek róluk. Érezzétek jól magatokat a blogomon, a cikkeimet "Hangyász" néven találjátok közzétéve. 

További információért keressétek fel a naponta frissülő Facebook oldalunkat, vagy nézegessétek oktatóvideóinkat a YouTube-on! :)
Amennyiben szeretnél hangyákat vásárolni, keresd föl a nemzetközi weboldalunkat, ahol naponta frissülő kínálat vár: https://antsite.eu/, és érdeklődj e-mailben, vagy facebook üzenetben.

____________________________________*Fajok amelyeket eddig tartottam: 
Európai (44 faj)Aphaenogaster iberica, Aphaenogaster subterranea, Camponotus aethiops, Camponotus barbaricus Camponotus fallax, Camponotus herculeanus, Camponotus ligniperda, Camponotus piceus, Camponotus truncatus, Camponotus vagus, Cataglyphis aenescens, Crematogaster scutellaris, Dolichoderus quadripunctatus,  Formica cinerea, Formica cunicularia, Formica fusca, Formica gagates, Formica lemani, Formica pratensis, Formica rufibarbis, Formica sanguinea, Lasius emarginatus, Lasius flavus, Lasius fuliginosus, Lasius neglectus, Lasius niger, Lasius paralienus, Liometopum microcephalum, Manica rubida, Messor barbarus, Messor capitatus, Messor structor, Myrmica rubra, Polyergus rufescens, Ponera coarctata, Solenopsis fugax, Tapinoma erraticum, Temnothorax sp., Temnothorax interruptis, Temnothorax sordidulus, Temnothorax turcicus, Tetramorium caespitum, Tetramorium semilaeve

Ázsiai (40 faj): 
Anoplolepis gracilipes (yellow crazy ant), Aphaenogaster beccarii, Aphaenogaster feae, Camponotus auriventris, Camponotus dolendus, Camponotus fedtschenkoi, Camponotus habereri, Camponotus japonicus, Camponotus mitis, Camponotus nicobarensis, Camponotus pseudoirritans, Camponotus selene, Camponotus singularis, Camponotus turkestanus, Camponotus xiangban, Carebara diversa, Cataulacus granulatus, Colobopsis leonardi, Crematogaster biroi, Diacamma rugosum,  Odontomachus monticola, Odontoponera transversa, Oecophylla smaragdina, Gnamptogenys bicolor, Harpegnathos venator, Messor orientalis, Mrmoteras binghamii, Pachycondyla astuta, Pheidole noda, Pheidole spathifera, Pheidole yeensis, Polyrhachis dives, Polyrhachis illaudata, Polyrhachis rastellata, Tapinoma indicum, Tetramorium bicarinatum, Tetramorium guangxiensis, Tetramorium simillium, Tetraponera rufonigra

Afrikai (5 faj): Camponotus rufoglaucus feae, Meranoplus peringueyi, Messor angularis, Messor minor hesperius, Monomorium subopacum

Amerikai (2 faj): Camponotus castaneus, Camponotus sayi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése