2021. november 29., hétfő

Fejlesztettük farmjainkat!

Az AntSite-nál évek óta gyárttatunk és fejlesztünk különböző típusú formikáriumokat. Az évek során számos gyártási és használati tapasztalatot gyűjtöttünk, részben saját használatok során, részben pedig vásárlóink visszajelzései alapján. Az évek alatt több mint 1000 farmot értékesítettünk már, különböző hangyafajokhoz, ezért meglehetősen sok tapasztalat lecsapódott nálunk ezek tartósságát, használhatóságát illetően. Így most egy újabb fejlesztést vezettünk be a farmjainkon, hogy még tartósabbak legyenek! 


A farmok gyártása első ránézésre nagyon egyszerűnek tűnhet, sokan úgy gondolják, hogy megfelelő technikával egyszerű a gyártásuk. Tapasztalatból mondhatom, hogy ez bizony nem igaz, a farmoknak mindig, minden körümények között megfelelően kell működniük, ezen kívül szökésbiztosnak, és  ellenállónak kell maradniuk!

Ezért a korábbi tapasztalatok alapján idén szeptember óta több farmtípusnál is áttértünk a ragasztott tetők használatára. A kifutónak így már minden oldala ragasztott, ami nagyobb szerkezeti stabilitást biztosít, ezen kívül jobban zárja a réseket, és védi a farmot a hőtágulás miatti vetemedéstől, így sokkal tartósabbak lettek a farmok. 

hőtágulás miatt a ragasztás nélküli kifutók sarkai idővel szétnyílhatnak

Ha neked is vannak tőlünk vásárolt farmjaid, a felső éleken megnézheted, hogy a ragasztott vagy még a ragasztás előtti szériából valók-e. A ragasztott farmoknál a plexiragasztó buborékai látszódnak, a ragasztás nélkülieknél azonban ez a felület sima, és buborékmentes.

különbség a ragasztott és ragasztás nélküli élek között

A változtatást az alábbi típusú farmoknál vezettük be: 
  • FormiKIT mini V
  • FormiKIT mini L
  • FormiKIT midi
  • Colonial - natural
  • Colonial - abstract
  • Colonial - original
  • Duonest kifutó
  • XL formikárium
A fenti típusok közül a FormiKIT termékcsaláddal van a legtöbb tapasztalatunk, ezeket 2016-óta forgalmazzuk, így ezek időtállóságában van a legtöbb tapasztalatunk. Ez a mostani változtatás most csak egyetlen szempont volt, amit egy farm tartósságánál figyelembe kellett vennünk, de számos más, előre nem felmerülő hibát kijavítottunk már korábban, ezért is javaslom mindenkinek hogy egyedi farmok helyett inkább a már jól bevált szériákat válassza, mert bizony számos ilyen apró hiba létezik a farmok gyártása során, amely legrosszabb esetben akár többszáz nem kívánt szökevényhez vezethet szeretett lakásunkban. 

Hangyász.




1 megjegyzés:

  1. Ha jól értelmezem a fönt leírtakat akkor ez azt jelenti hogy nem lehet levenni a szökésgátló peremet. Nekem még régi farmjaim vannak, és valóban kezdenek szétjönni a tetőnél sőt a legrégebbének már az oldala is szétjön, de ezt egyenlőre celluxos javítással orvosoltam. Ha viszont a farmok teteje ragasztva van úgy nagyon nehéz lehet takarítani, illetve vizes kémcsövet behelyezni és kivenni. Biztos jó ötlet ez? Tudom hogy vannak csavarozott farmok is de azok a pici hangyáknak nem jók.

    VálaszTörlés