Bemutatkozás

2013 óta foglalkozom hangyatartással. Akkoriban talán az interneten találtam rá a videókra, és első látásra nagyon megtetszett a dolog! Nagyon érdekesnek találtam ezeket az apró kis állatokat, és azóta is tart a lelkesedés. 

A kezdet nem volt egyszerű, akkoriban még nem voltak magyar nyelvű leírások vagy videók, hogy hogy kell ezt csinálni. Nem titkolom: az első királynőmet kitettem az ablakba, ahol majdnem megsült szegény az üvegházhatás miatt. :'( Végül láttam hogy nem érzi jól magát, ezért elengedtem. 

Azóta rengeteg mindent megéltünk együtt. Számos hazai és trópusi fajt volt szerencsém tartani.*

Adtam már el királynőket Európába, USA-ba, Indiába is. Többféle filmben, musicalben és természetfilmben is szerepeltek az általam nevelt állatok.
Az egyik magyar egyetemen pedig a tőlem vásárolt kolóniákkal folynak kutatások, melyben a hangyák eszközhasználatát, tanulási készségeit és memóriáját vizsgálják. 

További információért keressétek fel a naponta frissülő Facebook oldalunkat, vagy nézegessétek oktatóvideóinkat a Youtube-on! :)
Amennyiben szeretnél hangyákat vásárolni, keresd föl a nemzetközi weboldalunkat, ahol naponta frissülő kínálat vár: http://www.antshungary.com/, és érdeklődj e-mailben, vagy facebook üzenetben.

____________________________________


*Fajok amelyeket eddig tartottam: 
Európai (26 faj): Aphaenogaster subterranea, Camponotus aethiops, Camponotus fallax, Camponotus herculeanus, Camponotus ligniperda, Camponotus piceus, Camponotus vagus, Dolichoderus quadripunctatus,  Formica cinerea, Formica fusca, Formica pratensis, Formica rufibarbis, Formica sanguinea, Lasius flavus, Lasius niger, Lasius emarginatus, Lasius paralienus, Manica rubida, Messor barbarus, Messor structor, Myrmica rubra, Polyergus rufescens, Solenopsis fugax, Tapinoma erraticum, Temnothorax sp., Tetramorium caespitum

Ázsiai (29 faj): 
Aphaenogaster beccarii, Aphaenogaster feae, Camponotus dolendus, Camponotus fedtschenkoi, Camponotus japonicus, Camponotus mitis, Camponotus nicobarensis, Camponotus selene, Camponotus singularis, Camponotus turkestanus, Camponotus xiangban, 
Carebara diversa, Crematogaster biroi, Diacamma rugosum,  Odontomachus monticola, Gnamptogenys bicolor, Harpegnathos venator, Mrmoteras binghamii, Pachycondyla astuta, Pheidole noda, Pheidole spathifera, Pheidole yeensis, Polyrhachis dives, Polyrhachis illaudata, Polyrhachis rastellata, Tapinoma indicum, Tetramorium guangxiensis, Tetramorium simillium, Tetraponera rufonigra